Sivilceye karşı aşı yolda

Sivilceye Karşı Aşı Geliştiriliyor: Fransız İlaç Şirketinden Çığır Açan Buluş

Bir Fransız ilaç firması, sivilceye karşı aşı geliştirme çalışmalarını sürdürüyor. MRNA teknolojisi kullanılarak üretilen aşıda, hücrelere genetik talimatlar taşıyan bir molekül kullanılıyor. Bu sayede vücut, sivilceye neden olan bakterilerin ürettiği proteinlere karşı bağışıklık tepkisi gösteriyor ve savunma sistemi güçleniyor.

2027’ye Kadar Sürecek Denemeler

Aşının deneme aşaması henüz çok erken safhada olup, 2024 Nisan’ında başlayan denemelerin 2027’ye kadar sürmesi planlanıyor. Eğer denemeler başarılı olursa, bu aşı sivilce tedavisinde devrim yaratacak ilk ürün olacak.

Çığır Açan Buluş

Fransız ilaç firmasının çalışanları, bu aşının sivilce tedavisinde çığır açıcı bir adım olduğunu belirtiyor. Halihazırdaki yöntemlere kıyasla daha etkili ve yan etkileri daha az bir alternatif olarak değerlendiriliyor.

Sivilce Tedavisi ve Sorunu

Sivilce tedavisinde genellikle doğum kontrol hapları veya antibiyotikler kullanılmaktadır. Ancak retinoid kremler veya jellerin cilt kuruluğu, tahriş ve psikolojik rahatsızlıklara yol açabileceği biliniyor. Aşının etkisi ve kullanım sıklığı hakkında henüz net bilgi bulunmamaktadır. Sivilce sorunu genellikle 11 ile 30 yaş arasındaki bireylerin %95’ini etkilemektedir.

Related Posts

Covid ders oldu, pandemi anlaşması imzalandı

Dünya üzerindeki hemen her ülkeden temsilcilerin DSÖ için bir araya geldiği bu hafta Cenevre’de, büyük bütçe kesintileri gündemde değerlendirilirken ve COVID-19 düzeyindeki sağlık tehditleriyle mücadele anlaşması üç yıllık müzakerelerin ardından küresel liderler tarafından kabul edildi.

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük riskmiş

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

Diş Sıkma Gençlerde Daha Sık Görülüyor

Diş sıkma rahatsızlığı nedir, diş sıkma rahatsızlığının bir tedavisi var mı ? Uzmanlar, diş sıkma ve diş kapanış sorunları hakkında bilgi verdi.

Özel Gereksinimli Bireyler İçin İlk Eğitim Tamamlandı

Özel gereksinimli bireyler için düzenlenen eğitim başarıyla tamamlandı. İzmir’de gerçekleşen eğitim üç gün sürdü. 

Uzmanından astım hastaları için iyi haber: “Biyolojik ajan tedavisi” acile başvuruları azaltıyor

Uzmanından astım hastaları için iyi haber: “Biyolojik ajan tedavisi” acile başvuruları azaltıyor

Şok diyet uyarısı: Hızlı kilo kaybı sağlığınızdan etmesin!

Yaz ayları yaklaşırken hızlı kilo verme isteği artıyor. Ancak uzmanlar, şok diyetlerin bağışıklık sisteminden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getirdiğini vurguluyor.