Türklerin Sepetindeki Bu 2 Altcoin İçin Uyarı: Derin Düzeltme!

Kripto analisti David, AVAX fiyatında derin bir düzeltmenin başladığını tahmin ediyor. Analist Aaryamann Shrivastava ise unlock etkisiyle APT fiyatında sert düşüş bekliyor. Analistlerin Türk kripto para yatırımcılarının sepetlerinde yer verdiği bu 2 altcoin fiyat tahminlerini okuyucularımız için derledik.

AVAX fiyat tahmini: Altcoin derin bir düzeltmeye başlıyor!

Avalanche (AVAX) 24 Aralık 2023’te yılın en yüksek seviyesi olan 50 dolara ulaştıktan sonra düştü. Bu yüksek seviye, 54 dolar seviyesindeki uzun vadeli direnç bölgesinin biraz altındaydı. Altcoin fiyatı 25-31 Aralık 2023 haftasında önemli ölçüde düşerek bir yutan düşüş formasyonu (kırmızı elips) oluşturdu. Bu, tipik olarak bir yükseliş trendinin sonunda ortaya çıkan bir düşüş formasyonudur.

Gerçekten de, AVAX fiyatı geçen hafta uzun bir üst fitile sahip büyük bir düşüş mumu oluşturarak önceki yükseliş trendinin sonunu teyit etti. Böylece, derin bir düzeltmenin sinyalini verdi. Bu arada, haftalık RSI (Göreceli Güç Endeksi) 70’in altına düştü ve aşağı eğimli. Bu da boğaların kontrolü kaybettiğini gösteriyor. Bu nedenle AVAX fiyatı, önceki yatay direnç bölgesi ve 0,618 Fibonacci geri çekilme seviyesinin oluşturduğu 22-24 dolar bölgesine doğru düzeltmeye devam edebilir. Bu seviye, mevcut altcoin fiyatından %34,57’lik bir düşüşe karşılık geliyor.

AVAX haftalık grafik. Kaynak: TradingView

En olası senaryo, AVAX fiyatının yakın gelecekte düzeltmeye devam edeceğini gösteriyor. Altcoin için en yakın hedef 31 dolar. Ayrıca, 22-24 dolara kadar bir düşüş daha mümkün. Bu düşüş görünümü, fiyat 20 günlük EMA’yı geri alır ve 43,42 dolarlık son zirvenin üzerine çıkarsa geçersiz olacaktır.

APT fiyat tahmini: Unlock sonrası sert düşüş kapıda!

Aptos unlock etkinliği

Aptos, 12 Ocak’ta 24,84 milyondan fazla APT tokenini serbest bırakacak. Yaklaşık 220 milyon dolar değerindeki unlock, Aptos’un tüm dolaşımdaki arzının yaklaşık %8,04’ünü temsil ediyor. Token kilitlerinin açılması, piyasanın bir varlığın arzında bir artışa tanık olması nedeniyle genellikle düşüş eğilimli bir olay olarak kabul edilir. Arzdaki artış ve durağan taleple birlikte, varlığın değeri düşer. Bu da genellikle altcoin fiyatının düşmesine neden olur.

Aptos unlock etkinliği

Aptos’un da benzer bir sonuçla karşılaşması mümkün. Çünkü bu, bir ay içinde gerçekleşen ikinci büyük token kilidini açma işlemi. Sonuncusu ise 12 Aralık’ta benzer miktarda APT’nin piyasaya girmesiyle gerçekleşti. Kripto piyasası yükselişe geçtiği için talep arz artışını karşıladı ve APT bir günde %16’dan fazla artış gösterdi. Ancak yaklaşan spot Bitcoin ETF onayı, fon akışını BTC’ye yönlendireceğinden ve altcoin’lerden, özellikle de küçük sermayeli kripto varlıklarından uzaklaştıracağından, bu sefer aynı şey olmayacak.

APT fiyatı %20 daha düşecek!

Aptos’un fiyatı haftalık bazda %11 düşüş gösterdi. Böylece, yazı sırasında 8,37 dolara geriledi. Bu düzeltme APT’nin 50 günlük Üstel Hareketli Ortalama (EMA) desteğini kaybetmesine neden oldu. Yukarıda belirtilen faktörler düşüş tezine uyarsa, altcoin fiyatı muhtemelen 100 günlük EMA’nın yanı sıra 12,61 dolar ila 4,92 dolar arasındaki %38,2 Fibonacci Retracement ile uyumlu olan 7,86 dolarlık desteği test etmek için düşecektir. Ancak, bu desteği kaybetmesi daha fazla düşüşe neden olacaktır. Bu durumda APT 6,73 dolar desteğini etiketleyerek %20’lik bir düzeltmeye daha işaret edecektir.

APT 1 günlük grafik

Ancak APT 7,86 dolar desteğinden geri dönmeyi başarırsa, 50 günlük EMA’yı geri alma şansına sahip olabilir. Bu da altcoin fiyatını 8,77 doların ötesine taşıyarak düşüş tezini geçersiz hale getirir.

Makaledeki görüşler ve tahminler analistlere ait olup, kesimlikle yatırım tavsiyesi değildir. Kriptokoin.com olarak yatırım yapmadan önce mutlaka kendi araştırmanızı yapmanızı öneririz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir