Merkez Bankası Başkanı 500 ve 1000 TL’lik Banknotlar İçin Net Konuştu

500 ve 1000 liralık banknot için Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’dan daha önce duyulmadık bir mesaj geldi. Milletvekillerinin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Karahan bu kez teknik analizler ile çalışmalar yapıldığını ifade ederek, “Bir karar verildiğinde, bu, kamuoyuyla şeffaflık çerçevesinde paylaşılacaktır” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı sunumun ardından enflasyon hedefleri, TÜİK verileri, tasarruf tedbirleri, 500 ve 1000 liralık banknotlar olmak üzere birçok konuda değerlendirmeler yaparak milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Piyasada büyük para ihtiyacı arttıkça ekonomistlerin sık sık dile getirdiği 500 ve 1000 TL’lik banknotlara ilişkin açıklamada bulunan Fatih Karahan, “Bu kapsamda, küpür kompozisyonunu sizin dediğiniz şekilde ve farklı göstergelerle yakından takip ediyoruz.” İfadesini kullandı.

“500 VE 1000 LİRALIK BANKNOT İÇİN ÇALIŞMA VAR”

“Üst banknota ihtiyaç olup olmadığı teknik analizler sonucunda ortaya çıkıyor, bu konuda birimlerimiz çalışıyor, incelemelerimiz devam ediyor” diyen Karahan , “Bir karar verildiğinde, bu, kamuoyuyla şeffaflık çerçevesinde paylaşılacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir