Kumpas mağduru Kardak kahramanına terfi

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bu hafta toplanacak. YAŞ’ta albayların terfileri ile görev sürelerinin uzatılması ile generallerin terfi ve atama dosyaları ele alınacak. Bu yılki terfi listesinde 3.5 yıl cezaevinde yatıp beraat eden kumpas mağduru ve Kardak kahramanı SAT Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe de var. Kireçtepe, 31 Ocak 1996 günü üsteğmen rütbesindeyken Yunanlıların işgal ettiği Kardak adacığına gideceği Zodiac botun boş olan benzin deposunu, kendi cebinden doldurmuş, adadaki Yunan bayrağını indirip bayrağımızı dikmişti. YAŞ listesinde Balyoz kumpas davasından 13 yıl hapis cezası verilip daha sonra beraat eden KKK Kurmay Başkanı Korgeneral Levent Ergün ile Moskova Askeri Ataşesi Tuğamiral Emre Sezenler de var.

YAŞ toplantısında 3’üncü Ordu Komutanı Korgeneral Veli Tarakcı, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Levent Ergün, 2’nci Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel, Donanma Komutanı Koramiral Kadir Yıldız, Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Rafet Dalkıran arasından, orgeneral ve oramiralliğe yükselecek isimler belirlenecek.

GÜRAK DEVAM EDECEK

Sözcü gazetesinden Emin Özgönül haberine göre, geçen yıl göreve başlayan Genelkurmay Başkanı Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Selçuk Bayrataroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Cemal Kadıoğlu göreve devam edecek. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu’nun ise görev süresi bir yıl uzatılacak ya da bu makama Donanma Komutanı Koramiral Kadir Yıldız atanacak. Terfi listesinde Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan ile Özel Kuvvetler Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Mustafa Köksal da yer alıyor.

YAŞ’IN ADRESİ KÜLLİYE

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak YAŞ, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak. YAŞ’a Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu katılacak. Çalışmalarının bir günde tamamlanması öngörülen YAŞ’ın kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayının ardından uygulamaya konulacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir