Arda Güler O Listeye Girdi: ‘Türk Messi Görevini Yerine Getirdi’

EURO 2024, genç yıldızların sahne aldığı unutulmaz bir turnuva olmaya devam ediyor. Türkiye, Gürcistan’ı 3-1 mağlup ederek turnuvaya muhteşem bir başlangıç yaptı. 19 yaşındaki Arda Güler’in attığı gol ise tarihe geçti.

Türkiye, EURO 2024’e 3-1’lik Gürcistan galibiyetiyle başladı. Maçta 19 yaşındaki Arda Güler, muhteşem bir gol atarak tarihe geçti. Güler, Avrupa Futbol Şampiyonası’nda ilk maçında gol atan en genç futbolcu oldu.

TARİHE GEÇEN GOL

Arda Güler, Avrupa Futbol Şampiyonası’nda ilk maçında gol atan üçüncü futbolcu oldu. Daha önce bu başarıyı Ferenc Bene (1964) ve Cristiano Ronaldo (2004) elde etmişti. Güler’in golü, şimdiden turnuvanın en güzel golü olmaya aday.

“KALİTESİNİ GÖSTERDİ”

BBC televizyonunda Türkiye-Gürcistan maçını yorumlayan Ashley Williams, Arda Güler’i övdü. Williams, “EURO 2024’ün Arda’yı büyük turnuva sahnesinde gösterme şansı olduğundan bahsetmiştik. Arda da tam olarak bunu yaptı ve kalitesini gösterdi. Ondan bir şey görmeyi bekliyorduk ama doğrusu bu inanılmaz.” dedi.

“MUHTEŞEM AN”

BBC Radyosu’nda maçı yorumlayan Stephen Warnock, “Arda’nın golü sırasında ördüğümüz sihirli an, çok muhteşemdi. Arda, neler yapabileceğinin sadece bir kısmını gösterdi.” ifadesini kullandı.

ÖZEL BİR TURNUVA

EURO 2024, genç yıldızların sahne aldığı özel bir turnuva oluyor. Guy Mowbray, “Türk Messi görevini yerine getirdi. EURO 2024, genç futbolcular için özel bir turnuvaya dönüşüyor.” dedi. Porto’lu Conceicao da ilk resmi maçında Çek Cumhuriyeti’ne karşı galibiyet golünü atarak genç oyuncuların performansını sürdürdü.

EURO 2024’ÜN DİĞER PARLAYAN YILDIZLARI

Bayern Münih’in 21 yaşındaki forveti Jamal Musiala, Almanya’nın İskoçya’yı 5-1 yendiği maçta dikkat çekti. Musiala, Almanya adına gol atan en genç futbolcu oldu.

Florian Wirtz, EURO 2024’ün açılış maçında gol atan en genç Alman futbolcu oldu. Bayer Leverkusen’in 21 yaşındaki forveti, Almanya’nın zaferinde önemli rol oynadı.

Barcelona’nın 16 yaşındaki futbolcusu Lamine Yamal, Avrupa Futbol Şampiyonası’nda forma giyen en genç oyuncu oldu. Yamal, İspanya’nın Hırvatistan’ı 3-0 yenmesinde büyük rol oynadı.

İngiltere’nin Real Madrid’de forma giyen 20 yaşındaki oyuncusu Jude Bellingham, 21 yaşına girmeden üç büyük turnuvada boy gösteren ilk futbolcu oldu. İngiltere, Sırbistan’ı Bellingham’ın golüyle 1-0 yenerek EURO 2024’e galibiyetle başladı.

EURO 2024, genç yıldızların sahne aldığı ve unutulmaz anların yaşandığı bir turnuva olmaya devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir