ABD’de tüketici kredilerinin azalması şaşırttı!

Merkez Bankası (FED) tarafından açıklanan son rapora göre ABD’de tüketici kredileri, Ağustos ayında artış beklentilerinin aksine 15,6 milyar dolar azalarak 4 trilyon 969 milyar dolarlık hacme geriledi.

Piyasa beklentisi, tüketici kredilerinin Ağustos ayında 11,7 milyar dolar artması yönündeydi, ancak gerçekleşen veri bu beklentinin oldukça altında kaldı. Temmuz ayında ise tüketici kredileri 10,9 milyar dolarlık bir artış göstermişti.

Ağustos ayında tüketici kredilerinin azalmasının arkasında, kredi kartı ve benzeri devir yapan kredilerin aylık bazda 14,7 milyar dolarlık bir artış göstermesiyle, ev, otomobil ve öğrenci kredisi gibi devir yapmayan kredilerin ise 30,3 milyon dolar azalması etkili oldu.

Yıllık bazda incelendiğinde, tüketici kredileri Ağustos ayında yüzde 3,8’lik bir azalış kaydetti. Devir yapan krediler, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13,9 artarken, devir yapmayan krediler yüzde 9,8 azaldı.

Açıklanan veriler ABD’deki tüketici harcamalarının ve kredi talebinin belirgin bir şekilde yavaşladığını ve ekonomik koşullardaki belirsizliğin tüketici harcamaları üzerinde etkili olduğu tahmin ediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir