34 ülkeye uçacak

AJet, Uçuş Ağını Genişletiyor: İstanbul-Stockholm Direkt Seferleri Başladı!

Ozan Ömer Kadüker / Stockholm – Türkiye’nin en genç hava yolu firması AJet, uçuş ağını genişletmeye devam ediyor. Son olarak İstanbul-Stockholm, Nahçıvan-Gence ve Ankara-Kahire hatlarını açan AJet, yeni hatlarla birlikte uçuş yapılan ülke sayısını 34’e çıkaracak. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ile Stockholm Arlanda Havalimanı arasındaki direkt seferler ise haftanın her günü gerçekleştirilecek. 2 Haziran’da başlayan ilk seferde görüştüğümüz AJet Genel Müdürü Kerem Sarp, seferlerin Türkiye ile İsveç arasındaki diplomatik ilişkilere, turizme ve ticaret hacmine olumlu katkı sağlayacağını belirtti.

İsveç’in Orta Doğu ülkelerinden önemli bir etnik nüfusa ev sahipliği yaptığını vurgulayan Sarp, yeni hattın Türkiye’nin yanı sıra bölgeye de turist taşıma hedefini taşıdığını söyledi.

Literatüre Geçtik

AJet’in hedefleri ve planlamaları hakkında bilgi veren Sarp’ın konuşmasından ön plana çıkan noktalar şunlar:

  • ■ Terörsüz Türkiye sloganımızın arkasındayız. Gastronomi, kültür, tarih zenginliklerimizi tanıtmaya devam ediyoruz.
  • ■ Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır, Mardin, Konya, Eskişehir gibi şehirlere turist akışı sağlamaya başladık. Kültür, gastronomi, sağlık turizmi gibi alanlarda daha fazla turisti bu bölgelere taşımak istiyoruz.
  • ■ ‘Zamanında Kalkış Oranında’ Eurocontrol bölgesinde üstün performans gösterdik.
  • ■ Aynı anda 80 uçakla, günde 400’ün üzerinde tarifeli seferle başlayan bir havayolu şirketi örneği yok. Bu yönüyle havacılık literatüründe yer edindik.
  • ■ Beklediğimiz uçak siparişleri zamanında gelirse, AJet 2027’de dünyanın en genç uçak filosuna sahip olacak.
  • ■ Temmuz itibarıyla tamamen yerli üretim olan koltukları uçaklarımıza monte etmeye başlayacağız.

Haftada 7 Gün Şam

Şam seferlerinin başlamasıyla birlikte uçuş yapılan ülke sayısı 34’e, nokta sayısı ise 100’e yükselirken, yeni hatların açılmasıyla AJet 2025’te 8 milyonu dış hat olmak üzere 23 milyonu aşkın yolcu taşıma hedefi koyuyor. 2026’da Atina, Barselona, Venedik gibi şehirleri de içeren 7 yeni ülkede 15 yeni hat açmayı planlayan AJet, hedeflerine kararlılıkla ilerliyor.

Related Posts

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş duyurdu: Asgari ücrete zam gelecek mi?

Emekliler enflasyon farkı nedeniyle Temmuz zammını beklerken, gözler bu kez asgari ücrete çevrildi. 2025 Ocak’ta 22 bin 104 TL’ye yükseltilen asgari ücrete yeni bir zam gelip gelmeyeceği merak ediliyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, hükümetin bu yönde hazırlık yaptığını açıklayarak milyonlarca çalışanın beklentilerine ışık tuttu.

200 firma savunma sanayisine adım atmaya hazırlanıyor

Belçika teknoloji federasyonu Agoria ve onun savunma kolu BSDI Belgian Security & Defense Industry tarafından yapılan bir araştırmaya göre, en az 195 Belçikalı teknoloji şirketi savunma sektöründe faaliyet göstermeye hazırlanıyor. Daha önce bazı …

ABD-Çin gerilimi fiyatları yükseltti: Gram, çeyrek, Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu? 11 Haziran 2025 Çarşamba altın fiyatları…

11 Haziran 2025 Çarşamba altın fiyatları belli oldu. Yurttaşlar altının ne kadar olduğunu merak etti. Peki, gram, çeyrek, Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu? İşte 11 Haziran 2025 Çarşamba altın fiyatları…

İSO Türkiye İhracat İklimi Endeksi mayısta 51 oldu

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi mayısta 51 oldu.

Kurban kıssası üzerinden bir Medeniyet Tasavvuru: İbrahim, İsmail ve Kurbanlık nerede? (2)

MTO’nun en parlak talebelerinden Azerbaycan temsilcimiz Vuqar Azizof kardeşimizin kurban kıssası üzerinden nasıl zihin açıcı bir medeniyet mefkûresi geliştirile-bileceğini gösteren nefis yazısının son bölümünü sizlerle paylaşıyorum. Bayramı bayram gibi yaşayacağımız günleri de görmeyi Rabbimin lûtfetmesi niyazıyla… *** TARİHTE KURBAN KISSASININ TEZAHÜRÜ: İBRAHİMÎ RUHUN DİRİLİŞİ VE OSMANLI’NIN İNŞASI Kurban kıssası, tarih boyunca sadece bireysel değil, aynı zamanda toplumsal ve medenî bir inşa şeması

Teknolojik gelişmeler ve yeşil dönüşüm geleneksel mesleklerin yok olmasını hızlandırıyor

Teknolojik gelişmeler ve yeşil dönüşümle birlikte otomasyon, dijitalleşme ve sürdürülebilirlik odaklı politikalar, gişe görevliliğinden çobanlığa, kasiyerlikten kömür madenciliğine, montaj işçiliğinden zanaatkarlığa, çiftçilikten sarraflığa kadar birçok geleneksel meslek dalının ortadan kalkmasına neden oluyor.